Een veranda of veranda is een openluchtpaviljoen, soms overdekt, dat aan de zijkant van een bestaand gebouw is bevestigd. Porch-huizen zijn vooral populair in delen van het Verenigd Koninkrijk, waar ze bewoners toestaan om een beetje natuurlijke uitbreiding naar hun huizen te genieten. Ze hebben ook in populariteit in de Verenigde Staten gewonnen, vooral in kustgebieden, waar de combinatie van buitenruimte en nabijheid van de zee kan zorgen voor een ontspannen toevluchtsoord. Een veranda wordt meestal gedeeltelijk ingesloten door leuningen en buigt zich vaak naar buiten aan beide zijden van de structuur en meestal over de voorkant.

Veranda plaatsen

Naast zijn binnengebruiken is een veranda ook geschikt voor een buitenkamer. Een type veranda, een open veranda, kan worden gecombineerd met een tuinpaviljoen of een zonneporch om een meer ingesloten leefruimte te creëren. Dergelijke veranda’s kunnen worden gecombineerd met een zonnekamer met houtkachels, die licht weerspiegelen in de veranda, waardoor het gevoel binnen wordt verbeterd. Andere soorten veranda kunnen eenvoudige structuren zijn zonder extra uitrusting om toe te voegen aan hun functionaliteit of zeer uitzonderlijk ontworpen met meubels en apparaten.

Een houten veranda kan op een aantal manieren worden ingericht, van het leveren van het met comfortabele meubels tot het gebruik van inheemse gras en planten. In het koloniale tijdperk werd een veranda-ruimte vaak gebouwd met inheemse grassen en struiken om de veranda aantrekkelijker en functioneel te maken. Inheemse materialen, waaronder bamboe, riet en stro lieten koloniale woningen toe om alle materialen die ze wilden te gebruiken, waardoor ze een open woonruimte kunnen creëren, zelfs als het huis op de grens was. Vandaag kiezen enkele huiseigenaren ervoor om hun veranda’s met natuurlijke materialen en meubels te versieren, vooral wanneer ze in landelijke gemeenschappen wonen die een gebrek aan moderne middelen voor huisvesting missen. De materialen kunnen hout, rotan, rieten, hars en andere natuurlijke materialen omvatten die er aantrekkelijk uitzien naast een wand van ramen of deuren.

Moderne of landelijke veranda

Een meer minimalistische stijl voor een veranda is om het een ingesloten veranda te maken met slechts een basisframe. Voor dit ontwerp zijn alles wat nodig is gordijnen en een paar kussens. Sommige huiseigenaren geven de voorkeur aan dit type veranda-ontwerp omdat het ruimte kan besparen en eenvoudig te handhaven, in tegenstelling tot een meer overladen ontwerp dat mogelijk ingewikkelde raambehandelingen en gordijnen kan vereisen.

Porch-stijl veranda’s bieden de perfecte veranda om na een zware dag op het werk te ontspannen. Het gevoel buiten te zitten op een mooie dag in de achtertuin, omringd door de natuur, helpt veel mensen zich ontspannen na een lange dag op kantoor. Er zijn ook veel huiseigenaren die veranda’s gebruiken als een buitenkamer bij het vermaken van vrienden en familie. Met behulp van de veranda als buitenlevende ruimte kunnen gezinnen in staat om quality time samen te spenderen en te binden over een gemeenschappelijk belang, terwijl de stress op hetzelfde moment verlicht.

Moderne veranda’s zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, uit Victoriaanse, Georgische, Spaanse koloniale en hedendaagse ontwerpen. De materialen die in de bouw van veranda’s worden gebruikt, hebben ook gevarieerd, waarbij traditioneel hout de meest populaire is in de afgelopen jaren. Porch-ontlasting en verandaschommels Voeg charme toe aan veranda’s, evenals buitenkamers, banken, tafels en stoelen. Veel mensen bevatten ook het gebruik van planten en bloemen om een meer weelderige, comfortabele sfeer te creëren. Wat uw persoonlijke voorkeur in veranda in het decoreren, de keuzes eindeloos zijn, bieden voldoende ruimte voor creativiteit en verbeeldingskracht.

 

Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een Landelijke veranda moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be