Modulaire huizen worden geproduceerd in een fabriek northouse.eu/wooden-frame-huis-fabriek-set/ en bestaat uit de modules – herhaalde secties. De modulaire huizen verschijnen tijdens het proces van de montage van materialen in de fabriek, waardoor ze samen tot één element, dat kan worden gecombineerd met een ander model, het maken van meerdere kamers en meer ingewikkelde modulaire huizen constructies. Modulaire huizen bestaan uit de vloer, de muren en het dak, die in de fabriek met elkaar worden verbonden en voorbereid. Modulaire huizen worden vervoerd naar een bouwplaats, waar het lossen, er een behoefte aan speciale kraan, en worden gemaakt laatste montage werken. Combinatievariaties van de modules zijn eindeloos – ze op elkaar, in een rij of naast elkaar enz. plaatsen.

MODULAIRE HUIZEN

De hoge kwaliteit van de  houtskeletbouw huizen en een efficiëntie van het productieproces zorgen voor een gecontroleerde fabrieksomgeving, strikte productieregels en professionele specialisten in het bouwen van houten huizen. In de fabriek gemaakte modulaire huizen kunnen 60-95% van het interieur van de woning omvatten (ook de interne communicatie), bijvoorbeeld keukenmeubelen en meubels kunnen in de fabriek worden toegevoegd. Modulaire huizen worden naar de bouwplaats vervoerd, en het bouwproces ter plaatse wordt geminimaliseerd dankzij de hoge afwerkingsgraad van modulaire huizen. Dit vermindert op zijn beurt de mogelijke invloed van weersomstandigheden in vergelijking met bouwen ter plaatse. Het resultaat zijn kwalitatief hoogwaardige en energie-efficiënte modulaire woningen. Bij de bouw van modulaire woningen wordt gebruik gemaakt van structureel geïsoleerde panelen (SIP), lichte constructies, waarbij de panelen aan beide zijden de polyurethaan (PU) of geëxpandeerd polystyreen (EPS) laag bedekken.

Modulaire huizen kunnen worden gebruikt voor bewoning op lange termijn, maar kunnen ook worden gebruikt voor meer tijdelijke maatregelen – kampen, scholen, militaire gebouwen, industriële gebouwen, kerken, winkelcentra, instellingen voor gezondheidszorg, diverse kantoorgebouwen en nog veel meer. Ook een van de meest populaire regio’s voor het bouwen van modulaire huizen is het platteland, waar de volledige cyclus bouwproces niet mogelijk is of niet logisch, bijvoorbeeld, de Noordpool.

Voordelen van modulaire huizen:

Snelle installatie en rendement op de investering: de modules bestaan uit een houten frame met een metalen binnenframe dat zorgt voor duurzaamheid en de mogelijkheid om te dragendoor het afgewerkte niveau van het werk in de fabriek, toezicht op het werk en vermindering van de financiële middelen. Kenmerken van de constructie bieden, dat in een keer worden geproduceerd modulaire huizen vloeren, muren, dak, dakspanten, en het plafond, die worden gecombineerd als een volledige vorm. Dit, natuurlijk, kan niet worden gestart op een full-cycle bouwplaats – bijvoorbeeld, kunt u niet installeren dakspanten voordat afgewerkt dragende muren. Op deze manier is het productieproces van het modulaire huis in vergelijking met de houten ruwbouw de helft korter.

De binnenconstructie kan onafhankelijk van de weersomstandigheden worden gemaakt, waardoor de efficiëntie van het werk toeneemt en de mogelijkheid dat materialen worden beschadigd afneemt.

Modulaire huizen kunnen worden “gebouwd” in de open lucht, waar de bouw van een gewoon huis duurder kan zijn vanwege de transportkosten. Het modulaire huis is ook voordelig wanneer u snel medische of sanitaire gebouwen moet voorzien.
Een doeltreffend gebruik van de materialen zorgt voor een minimum aan afval. Bij het bouwen van een modulair huis is het duidelijk, hoeveel materiaal we nodig hebben, de grootte en de hoeveelheid. Materialen, die worden verminderd, zijn houten pallets, karton, gipsplaat, hout, beton, bakstenen, en cement.
Natuurvriendelijk montageproces: een laag niveau van bouwwerken en materialen zorgt voor minder afval, wat een positieve invloed heeft op het milieu.
Flexibiliteit: het huis kan indien nodig worden aangevuld met extra modules. Het is mogelijk om niet alleen op het niveau van de eerste verdieping te bouwen, maar ook om een of meer extra verdiepingen te maken. Modules kunnen worden gedeeld, verwijderd en vernieuwd indien nodig.
Kwaliteit: modulaire huizen worden geproduceerd in een strikt gecontroleerde achtergrond, waar modules worden onderworpen aan toezicht, geproduceerd in overeenstemming met alle regels en certificaten. Voor zover elke module afzonderlijk wordt getransporteerd, moet ze bestand zijn tegen de transport- en installatievereisten als geheel. Voor zover elke module op zichzelf duurzaam is, is een samenstel van modulaire woningen duurzamer dan een constructie die ter plaatse is gebouwd.
Verbeterde luchtkwaliteit: de vochtigheidsgraad in constructies beïnvloedt de luchtkwaliteit in nieuwe gebouwen. Voor zover modules in fabrieken worden geproduceerd met behulp van droge, geschikte materialen, en de omgeving ze niet kan beïnvloeden, besparen constructies een minimum aan aanvaardbare vochtigheidsgraad.

Beperkingen:

Veel plaatsen, bij het vervoer;
De beperkingen bij het vervoer en de produktie kunnen de afmetingen van de modules beïnvloeden, en daardoor de afmetingen binnen beïnvloeden;
Lening autoriteiten kunnen niet ondersteunen de toewijzing van kredietlijnen aan modulaire woningen.

Houtskeletbouw partner gezocht, kijk eens bij livingwood.be